מרכז הידע של תכנית שיבולים

מרכז הידע של תכנית שיבולים

אם את/ה חלק מצוות המכינה, ורוצה לקדם את ההשתתפות של חניכי שיבולים במכינה - הגעת למקום הנכון! פה תמצא/י את הידע והכלים שפיתחנו למטרה זו

מרכז הידע של תכנית שיבולים

אם את/ה חלק מצוות המכינה, ורוצה לקדם את ההשתתפות של חניכי שיבולים במכינה - הגעת למקום הנכון! פה תמצא/י את הידע והכלים שפיתחנו למטרה זו

יום 4: מחניון עין זיוון לקיבוץ אלוני הבשן

רכס בשנית
רכס בשנית. צילום shayshal2
שיתוף ב print
הדפסה
שיתוף ב whatsapp
שיתוף בוואצאפ
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
share
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

נקודת התחלה: חניון עין זיוון.

נקודת סיום: קיבוץ אלוני הבשן.

אורך המסלול: כ-11 ק"מ.

נקודת קיצור במסלול: המסלול חוצה את כביש 98 מספר פעמים, או מצוי בקרבתו, עם דרכי עפר המתחברות אליו. אלו יכולות להיות נקודות קיצור במידת הצורך: לצד תל עין זיוון; דרך עפר העולה להר בני  רסן; צומת תל חזקה.

התאמה ללקויות

משתמשים בטרקר או בגילגולון: המסלול עביר, ניתן לקצר בעזרת הליכה בשבילי ג'יפים המסומנים במפת סימון שבילים המתחברים לכביש 98.
לקויות ראייה: המסלול עובר בתוואי נוח. יש להיערך בהתאמות של תוכן עבור נקודות התצפית השונות.

תיאור המסלול

מחניון עין זיוון ממשיך שביל הגולן מזרחה, לאורכו של אזור מפולס ומישורי יחסית – מישור עין זיוון. לאורך הדרך נפגוש טנק ישן שתותחו מכוון מזרחה, ונחצה תעלת נ"ט – תעלות שנחפרו לאורך מזרח הגולן כדי למנוע פלישת טנקים סוריים.

בשלב מסוים נבחין מצפון לנו בשרידיו של כפר עין זיוון, שאנשיו היו בני העם הצ'רקסי שהתגוררו באזור זהה בגולן. לאחר 3.5 ק"מ נגיע לכביש 98, נחצה אותו ונפנה ימינה (דרומה). כעת אנו עומדים ממש למרגלות הר בני רסן (תל ע'סאניה), הקרוי על שם בני שבט הע'סאן, שאותם פגשנו בבאב אל הווא. כיום ניצבות בפסגת ההר עשר טורבינות רוח המפיקות חשמל בכוח הרוח, ואליהן פנינו מועדות כרגע.

מנקודת החצייה נמשיך 200 מ' דרומה במקביל לכביש, עד שנגיע לדרך הגישה להר ולטורבינות. נפנה שמאלה (מזרחה) ונלך בדרך הגישה, שלאחר 500 מ' פונה ימינה (דרומה) ומתחילה לעלות לכיוון פסגת ההר. לאחר 1.25 ק"מ נוספים של טיפוס מתון נגיע לפסגת ההר, שהיא גם נקודת התצפית המזרחית ביותר בשביל הגולן! מכאן נשקף נוף מדהים אל החרמון, סוריה ורמת הגולן. בנוסף, מכאן ניתן לראות כי אנחנו בעצם עומדים על חלקו הצפוני של רכס הרי געש צר וארוך – זהו רכס בשנית, ולאורכו אנחנו עומדים ללכת לכיוון דרום.

מפסגת ההר מתפתל השביל למטה בדרך הרכב שיורדת מהטורבינות לצד הדרומי של ההר. לאחר ק"מ נעזוב את הדרך ונמשיך דרומה, ומשמאלנו נוכל לראות את שרידיו של כפר צ'רקסי נוסף – מומסייה. אנו מתחילים בטיפוס מתון לכיוון הר קורטם – הר נוסף בשרשרת הרי הגעש עליה אנו נמצאים כרגע, ולאחר 2 ק"מ נגיע (כמעט) לפסגתו. הטיפוס המתון עובר בתוך יער הפארק הייחודי של רכס בשנית – אחד המקומות היחידים בארץ שבו גדלים אופן טבעי אלון מצוי, אלון התבור ואלון תולע.

לאחר ק"מ נוסף שביל הגולן נפגש עם כביש משובש, מסומן בסימון שבילים ירוק – זהו כביש הגישה למוצב הר חוזק. אנו פונים שמאלה (דרומה) וממשיכים 1.25 קילומטרים לאורך הכביש המשובש, עד ששביל הגולן פונה ימינה (דרומה) ועוזב את הכביש למרגלות הר חוזק.

מכביש הגישה למוצב הר חוזק ממשיך שביל הגולן דרומה, במקביל לשביל רגלי מסומן ירוק, בתוך יער הפארק היפהפה של רכס בשנית. במקטע זה פורחים בחודש אוקטובר שני פרחים נדירים ומרשימים: חלמונית גדולה וסתוונית התשבץ.

לאחר 1.5 ק"מ נגיע לדרך רחבה המחברת את מוצב הר חוזק לשער האחורי של מושב אלוני הבשן, היישוב המזרחי ביותר בארץ, ונקודת הסיום של יום טיול זה.

אפשרויות לינה

ניתן לנסות ליצור קשר עם היישוב השיתופי – לבחון אפשרויות לינה בתוך היישוב. כמו כן, ללינה בתשלום, במקרה הצורך, ישנם חדרי אירוח ללינה מוסדרת בתוך היישוב.

בנוסף: מלאכי שביל :ניסים אסבן 052-3689696; אמיר דובדבני 052-8119505; אסף פרלמן

 052-5658496 ביישוב אלוני הבשן.

שביל הגולן – תיאור כללי

כ-120 ק"מ מסומנים בכחול (כנרת) לבן (חרמון) וירוק (גולן) מהחרמון בצפון ועד עין תאופיק בדרום. מוצעת כאן חלוקה מסוימת של הימים, אך על פי יכולות הקבוצה יש להחליט מהן האפשרויות המועדפות הן של מסלולי הטיול והן של מקומות הלינה.

שביל הגולן מחולק ל-15 קטעים באורך משתנה, בין 6 ל-12 ק"מ לקטע בודד ולכל קטע – גישה בשני קצוות עם רכב רגיל.

הערות כלליות לטיול זה

1. בפירוט הימים מופיעות המלצות בכל הנוגע לשימוש בטרקר או בגילגולון עבור חניכים המוגבלים בתנועה. עם זאת, מומלץ לערוך הכנת מסלול בסמוך למועד היציאה לשטח, כדי לוודא שאין שינויים בלתי צפויים תלויי מזג אוויר, או מפגעים אחרים שעלולים להגביל את המעבר במסלול. בנוסף לכך, יש לקחת בחשבון שיותר קשה להתנייד עם הגילגולון באדמה בוצית אחרי גשם.

2. ההליכה בשביל הגולן משלבת חציית כבישים מרובה. יש להיערך מראש לפני כל חציית כביש וליידע את הקבוצה על כך לפחות כ-100 מ' טרם המפגש עם הכביש. במקרים של חניכים עם מוגבלויות – חשוב להצמיד איש צוות אשר ילך בקרבתם בעת חציית הכביש, כדי למנוע מצבים מסוכנים.

3. לקויות רגשיות/נפשיות/לקויות תקשורת למיניהן: יש לשים לב ששביל הגולן בכללותו עובר בסמוך לאזורים מגודרים בשל סכנת מוקשים. כמו כן, באזור זה, הגובל עם סוריה, יכולים להישמע ממרחק פיצוצים, ועל כן יש להתייחס לכך ולהכין את המשתתפים מראש.

נושאים קשורים

שיתוף ב print
הדפסה
שיתוף ב whatsapp
שיתוף בוואצאפ
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
share
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

שותפים בתכנית

מה רצית לדעת?