נקודת התחלה: חניון לילה הר עידו.
נקודת סיום: חניון לילה מפער פיטם (חניון חדש).
אורך המסלול: כ-16 ק"מ.
התאמה ללקויות
משתמשים בטרקר או בגילגולון: מסלול ההליכה ביום זה הוא קשה. הגישה לרכבים לחניון הלילה לא נוחה ואפשרית רק לרכבי שטח. יש להחליט עבור מי מהחניכים, אם בכלל, יום זה מתאים להליכה. שימוש בטרקר או בגילגולון לא עביר ולא מומלץ.
לקויות ראייה: יש לשקול יציאה של חניכים עם לקויות ראייה, בשל המעברים הצרים והתלולים בקרבת המצוק. לקויות נפשיות: בשל הקרבה הרבה למצוק יש לחשוב האם המסלול מסוכן עבור חניכים נוספים ולנקוט משנה זהירות בקטעי הליכה צרים ותלולים.
תיאור המסלול
חוזרים כחצי ק"מ לנקודת החיבור בין השביל האדום והכחול, ממנה פנינו לחניון הלילה. במפגש עם הסימון הכחול פונים שמאלה ומזרחה וממשיכים ללכת בנחל ערוד על דרך ג'יפים רחבה. כעבור כקילומטר מתפצל הסימון הסגול שמאלה וצפון-מזרח. חוצים את הנחל לגדה הנגדית והולכים במישור רחב ונוח אל המצלעות הדרומיים של המכתש.
בחזית לנו במה גבוהה ורחבה. זהו הר עודד. השביל הסגול מטפס דרך נחל עודד לאוכף מרשים המשמש מעבר הרים אל נחל נקרות (כ-6.5 ק"מ). מהאוכף יורדים אל תוך ערוץ, שהוא אחד מיובליו של נחל נקרות. נפגוש את הנחל עוד מספר פעמים נוספות עד ליום הבא.
מגיעים למפגש נחלים ברור שם מומלץ לפנות צפונה לגב עודד אשר מלא במים לאחר הגשמים, על הסימון השחור. זוהי הליכה של כמה מאות מטרים (הגב מלא אחרי גשמים ולאחר מכן מתייבש).
אם סוטים לגב עודד, לאחר מכן חוזרים באותה דרך עד לפיצול וממשיכים בערוץ מזרחה. השביל מתחיל לטפס בעלייה שהופכת תלולה, ובסופה מגיעים לתצפית לכיוון דרום (כ-11.5 ק"מ מתחילת היום). מהתצפית אפשר להשקיף על הר הנגב הדרומי. התצפית עצמה ממוקמת על מצלעה המזכירה את חומות ירושלים. ממשיכים בהליכה זהירה על המצלעה עוד כמה עשרות מטרים ואז השביל יורד אל תוך ערוץ תלול. בתחתית הירידה ממשיכים בערוץ עוד כ-3 ק"מ עד לחניון הלילה מפער פיטם (כ-16 ק"מ).
הערה כללית
1. טיול מעגלי, סובב מכתש רמון בחמישה ימי הליכה ארוכים, מאתגרים ומבודדים.
שביל סובב מכתש רמון הוא שביל חדש וייחודי המחבר מספר שבילים קיימים ביחד עם סימונים חדשים (בצבע לבן, סגול, לבן) לכדי מסלול באורך של כ-130 ק"מ, המקיף את מכתש רמון מכל כיווניו. המסלול מאפשר יציאה עם הכנה מינימלית ואינו דורש הטמנות של מים ומזון (אלא אם קיימת אפשרות כזו). בחלוקה נכונה של הימים, יכולים גם מטיילים שאינם "קרביים" לטייל במסלול זה. עם זאת, עדיין מדובר במסלול מאתגר מאוד. הסימונים לא תמיד טובים, על כן ההליכה במסלול מחייבת שימוש מתמיד במפה. כמו כן, בגלל קושי המסלול, יש לשקול האם/אילו ימים יתאימו עבור חניכים שונים.
2. בפירוט הימים מופיעות המלצות בכל הנוגע לשימוש בטרקר או גילגולון עבור חניכים המוגבלים בתנועה. מומלץ לערוך הכנת מסלול בסמוך למועד היציאה לשטח, כדי לוודא שאין שינויים בלתי צפויים תלויי מזג אוויר, או מפגעים אחרים שעלולים להגביל את המעבר במסלול.
3. יש לשים לב, כי היום השני מנחל ניצנה לבורות לוץ והיום הרביעי מהר עידו למפער פיטם אינם מומלצים לטרקר או גילגולון, מכיוון שהם עוברים באזורים קשים למעבר ואף מסוכנים.
4. חלק גדול ממסלול הטיול עובר על שבילי ג'יפים. יש להכין לכך חניכים עם מוגבלויות ולקחת בחשבון שחניכים עם לקויות שמיעה יזדקקו למלווה בקרבתם. כמו כן, במקרה של חניכים עם לקויות תקשורת או לקויות נפשיות – מומלץ ליידע בתחילת כל מקטע שבו קיים חשש לנסיעת רכב. כך גם לגבי חניכים עם לקויות ראייה.