מרכז הידע של תכנית שיבולים

מרכז הידע של תכנית שיבולים

אם את/ה חלק מצוות המכינה, ורוצה לקדם את ההשתתפות של חניכי שיבולים במכינה - הגעת למקום הנכון! פה תמצא/י את הידע והכלים שפיתחנו למטרה זו

מרכז הידע של תכנית שיבולים

אם את/ה חלק מצוות המכינה, ורוצה לקדם את ההשתתפות של חניכי שיבולים במכינה - הגעת למקום הנכון! פה תמצא/י את הידע והכלים שפיתחנו למטרה זו

יום 4: מחוף כינר ועד חוף סוסיתא

עין גב - שביל סובב כנרת
שיתוף ב print
הדפסה
שיתוף ב whatsapp
שיתוף בוואצאפ
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
share
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

נקודת התחלה: חוף כינר.

נקודת סיום: חוף סוסיתא.

אורך המסלול: כ-10 ק"מ.

נקודות פינוי מהמסלול: לאורך החופים המצויים לאורך המסלול.

התאמות ללקויות

משתמשיםבטרקר או בגילגולון: המסלול עביר.

לקויות ראייה: המסלול עובר בתוואי נוח.

לקויות רגשיות ונפשיות: המקטע האחרון במסלול חלוקים-סוסיתא עובר על יד אזור בסכנת מיקוש, יש להכין מראש ולנקוט אמצעי זהירות.

תיאור המסלול

יוצאים מחוף כינר, השביל עובר ברובו דרך חופי רחצה בסמוך לקו המים העליון, השביל מסודר וברור. לאורך המסלול ישנם חופי רחצה פרטיים לצד חופי רחצה מוסדרים, בהם החופים דוגה, דוגית, גולן וצאלון (כל אחד מהחופים הללו יכול להיות נקודה לסיום המסלול אם יש צורך לקצר את יום ההליכה).

מדרום לחוף צאלון השביל עובר בשמורת הטבע נחל סמך ובחוף האשלים (דיימונד) והלגונה של נחל סמך.

השביל ממשיך בשמורה עד למקבץ החופים כורסי-לבנון-חלוקים. מדרום לחוף חלוקים השביל עובר שוב בקטע טבעי, מתחת למצפה נוקייב, שהיה עד לשחרור הגולן מוצב של הצבא הסורי. מכאן נגיע לחופים גופרה וסוסיתא. סמוך לחוף גופרה ישנו המעיין עין גופרה, שבו נובעים מים תרמומינראליים חמים. חוף סוסיתא ישמש כמקום הלינה.

מידע על חוף סוסיתא

שביל סובב כנרת – תיאור כללי

שביל סובב כנרת הוא מסלול הליכה באורך של 65 ק"מ, המקיף את הכנרת כולה. חלקים רבים מהשביל מתאימים גם לרכיבת אופניים. השביל התחיל את דרכו כדי ליצור מסלול טיול אטרקטיבי ולמנוע את המצב המעוות שבו חופי הכנרת והשטחים הציבוריים סביב הכנרת סגורים בפני הציבור בגדרות ובמכשולים.

הערות כלליות לטיול זה

1. בפירוט הימים מופיעים המלצות בכל הנוגע לשימוש בטרקר או בגילגולון עבור חניכים המוגבלים בתנועה.  עם זאת, מומלץ לערוך הכנת מסלול בסמוך למועד היציאה לשטח, כדי לוודא שאין שינויים בלתי צפויים תלויי מזג אוויר או מפגעים אחרים שעלולים להגביל את המעבר במסלול.

2. הסימון במסלול זה לעיתים "נעלם", יש לעקוב אחר המפה ואחר סיפור הדרך לעיל.

3. הערה כללית לחניכים עם לקויות תקשורת ולקויות רגשיות: בעונות ובתקופות מסוימות חופי הכנרת עמוסים מאוד וההליכה בהם עלולה להוות חוויה לא נעימה ועמוסה מאוד. יש לבחור את תקופת הטיול כך שתמנע מצבים של חוסר שקט ומתח אצל חניכים אלה.

4. ההליכה באזור זה עלולה להיות חמה מאוד בעונות מסוימות. יש להיערך עם כמות מים מספקת ולערוך עצירות רבות בצל. במקרה של חניכים עם מורכבויות פיזיות ובריאותיות – יש לראות איך לקצר עבורם את המסלול ולפקוח עין בכל שלב בדרך.

5. המסלול משלב אפשרויות שונות של כניסה למים. במקרה של חניכים עם לקויות שמיעה יש לוודא שמכשיר השמיעה לא נרטב. כך גם לגבי חניכים עם כיסאות גלגלים ממונעים.

6. שביל סובב כנרת מלא ביציאות ובכניסות כך שניתן להחליט לקצר או להאריך את כל אחד מהימים בהתאם לצורכי החניכים וליכולותיהם.

נושאים קשורים

שיתוף ב print
הדפסה
שיתוף ב whatsapp
שיתוף בוואצאפ
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
share
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

שותפים בתכנית

מה רצית לדעת?