נקודת התחלה: באב אל הווא.
נקודת סיום: חניון עין זיוון.
אורך המסלול: כ-9 ק"מ.
נקודת קיצור במסלול: הר בנטל – ניתן להגיע עם רכב לפסגת ההר.
התאמה ללקויות
משתמשים בטרקר או בגילגולון: המסלול עביר. ממליצים לעלות בעזרת רכב לפסגת הר בנטל. ישנו גם מסלול ג'יפים שעוקף את עליית הר בנטל מצדו המזרחי. יתר המסלול נוח.
לקויות ראייה: המסלול עובר בתוואי נוח. יש להיערך בהתאמות של תוכן עבור נקודת התצפית בהר בנטל.
לקויות רגשיות, נפשיות ותקשורת: בהר בנטל תעלות קשר מימים עברו, שבהן ניתן ללכת. יש ליידע מראש חניכים עם לקויות רגשיות ולקויות תקשורת לגבי אופי ההליכה בתעלות הקשר ולאפשר להם להישאר בחוץ במידת הצורך.
תיאור המסלול
מבאב אל הווא ממשיך שביל הגולן דרומה, לאורך כביש 959. אחרי 500 מ' הכביש מתעקל בחדות ימינה (מערבה), ואנו נעזוב אותו ונמשיך בשביל הגולן דרומה, כשאנו מקיפים את מאגר בנטל ממערב.
אחרי ק"מ שביל הגולן פונה בחדות שמאלה (דרומה) ומתחיל לטפס להר בנטל יחד עם שביל בסימון אדום בטיפוס תלול. לאחר 1.5 ק"מ נגיע לפסגת הר בנטל ולנוף עוצר הנשימה שנשקף ממנה: מרחבי הגולן, הסורי והישראלי, האדירים נראים מכאן החרמון, ולפי האגדות, ביום טוב רואים גם את הר הדרוזים בקצה הדרומי של סוריה. מפסגת ההר יורד השביל בירידה תלולה (היזהרו: בחורף ובאביב עשוי להיות כאן בוץ חלקלק), שלאורכה נוכל לראות מדרום להר בנטל את אחיו הגדול – הר אביטל, שעל פסגתו בסיס צבאי. לאחר ק"מ נגיע לכביש הגישה לקיבוץ מרום גולן, שאותו נחצה ונמשיך דרומה במקביל לכביש ממערב לו, עד שנגיע לכיכר.
שביל הגולן חוצה את הכיכר וממשיך דרומה ממערב לכביש, שכעת מטפס לכיוון פסגת הר אביטל. באזור קיים פארק יפהפה של עצי אלון תולע ואלון מצוי מרשימים במיוחד. קטע הליכה זה, עד קיבוץ עין זיוון, הוא אחד מהיפים והמיוחדים בשביל.
לאחר 4 ק"מ נגיע לכביש 91, נחצה אותו, נפנה שמאלה (מזרחה) ונמשיך במקביל אליו מדרום לו 400 מ' נוספים, עד שנגיע לחניון עין זיוון. גם כאן הכשירה מועצה אזורית גולן חניון נוח עם פחים, מתחמי לינה וכו'. בחניון ממוקמת גם אנדרטה לחללי גדוד הסיור 134 שנפלו במלחמת יום הכיפורים.
אפשרויות לינה
חניון עין זיוון, הצמוד לקיבוץ עין זיוון, אשר גם בו ניתן לבדוק אפשרויות לינה בתשלום במידת הצורך.
שביל הגולן – תיאור כללי
כ-120 ק"מ מסומנים בכחול (כנרת) לבן (חרמון) וירוק (גולן) מהחרמון בצפון ועד עין תאופיק בדרום. מוצעת כאן חלוקה מסוימת של הימים, אך על פי יכולות הקבוצה יש להחליט מהן האפשרויות המועדפות הן של מסלולי הטיול והן של מקומות הלינה.
שביל הגולן מחולק ל-15 קטעים באורך משתנה, בין 6 ל-12 ק"מ לקטע בודד ולכל קטע – גישה בשני קצוות עם רכב רגיל.
הערות כלליות לטיול זה
1. בפירוט הימים מופיעות המלצות בכל הנוגע לשימוש בטרקר או בגילגולון עבור חניכים המוגבלים בתנועה. עם זאת, מומלץ לערוך הכנת מסלול בסמוך למועד היציאה לשטח, כדי לוודא שאין שינויים בלתי צפויים תלויי מזג אוויר, או מפגעים אחרים שעלולים להגביל את המעבר במסלול. בנוסף לכך, יש לקחת בחשבון שיותר קשה להתנייד עם הגילגולון באדמה בוצית אחרי גשם.
2. ההליכה בשביל הגולן משלבת חציית כבישים מרובה. יש להיערך מראש לפני כל חציית כביש וליידע את הקבוצה על כך לפחות כ-100 מ' טרם המפגש עם הכביש. במקרים של חניכים עם מוגבלויות – חשוב להצמיד איש צוות אשר ילך בקרבתם בעת חציית הכביש, כדי למנוע מצבים מסוכנים.
3. לקויות רגשיות/נפשיות/לקויות תקשורת למיניהן: יש לשים לב ששביל הגולן בכללותו עובר בסמוך לאזורים מגודרים בשל סכנת מוקשים. כמו כן, באזור זה, הגובל עם סוריה, יכולים להישמע ממרחק פיצוצים, ועל כן יש להתייחס לכך ולהכין את המשתתפים מראש.