מרכז הידע של תכנית שיבולים

מרכז הידע של תכנית שיבולים

אם את/ה חלק מצוות המכינה, ורוצה לקדם את ההשתתפות של חניכי שיבולים במכינה - הגעת למקום הנכון! פה תמצא/י את הידע והכלים שפיתחנו למטרה זו

מרכז הידע של תכנית שיבולים

אם את/ה חלק מצוות המכינה, ורוצה לקדם את ההשתתפות של חניכי שיבולים במכינה - הגעת למקום הנכון! פה תמצא/י את הידע והכלים שפיתחנו למטרה זו

יום 2: מחניון לילה נחל ניצנה ועד בורות לוץ

בורות לוץ. צילום: דרור פייטלסון מתוך אתר פיקיויקי
בורות לוץ. צילום: דרור פייטלסון מתוך אתר פיקיויקי
שיתוף ב print
הדפסה
שיתוף ב whatsapp
שיתוף בוואצאפ
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
share
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

נקודת התחלה: חניון לילה נחל ניצנה.

נקודת סיום: חניון לילה בורות לוץ.

אורך המסלול: כ-19.5 ק"מ.

התאמה ללקויות

משתמשים בטרקר או בגילגולון: מדובר במסלול ארוך ומורכב עבור טרקר, כיוון שהמסלול מתחיל בהליכה על שביל לא נוח, עם אבנים ומדרגות סלע, עליות תלולות וירידות. בהמשך השביל מגיע למקטע צר על יד מצוק המכתש. ניתן לעשות הקפצה להר רמון עם רכב שטח, לרדת עם הטרקר אל תצפית קרני רמון ומשם להצטרף לקבוצה למקטע האחרון אל חניון הלילה.

לקויות ראייה: המקטע הראשון עד חציית הכביש 171 קצת קשה להליכה על גבי הרבה אבנים, המשך המסלול עובר בתוואי יותר נוח, בחלקו על יד שפת מצוק המכתש. מדובר במסלול ארוך. יש לקחת בחשבון את הזמנים. לקויות נפשיות ולקויות תקשורת: קרבה לשפת המצוק עשויה לעורר חרדות. יש לקיים הכנה מקדימה.

סרבול פיזי או חוסר יציבות: חלקו הראשון של המסלול מורכב יותר להליכה ולכן מומלץ להתחיל רק לאחר חציית כביש 171.

תיאור המסלול

מהחניון מטפסים עם השביל הסגול בתוך ערוץ. מכאן ההליכה היא בשביל חדש, שמעטים צעדו בו עד כה ולכן תוואי השטח קצת קשה להליכה. ישנם עדיין הרבה אבנים על הדרך. בעלי החיים עדיין לא התרגלו לנוכחות בני אדם ולכן קיים סיכוי גבוה לחזות בהם. השביל עולה ויורד על גבעות קטנות, העליות תלולות אך קצרות והמגמה הכללית מערבה.
כעבור כ-4 ק"מ רואים את הכביש מדרום ומשמאל, הולכים במקביל לכביש עוד כקילומטר, שם פוגשים סימון שבילים אדום שמגיע מצפון ועולים עליו כעבור כ-100 מ'. השביל פונה שמאלה ודרומה ואנחנו מגיעים לנקודת חציית הכביש (נקודה 6 על המפה, כ-10 ק"מ מתחילת המסלול).

מכאן מתחיל קטע נוח יותר להליכה. מיד לאחר חציית הכביש חוברים לסימון שבילים ירוק. השביל חוצה את נחל ניצנה וממשיך דרומה לכיוון המכתש. מגיעים למפגש סימון שבילים ירוק וכחול: השביל הירוק ממשיך דרומה ויורד לקניון הפריזמות. ממשיכים מערבה על הסימון הכחול. כעבור כ-1.5 ק"מ השביל מגיע אל שפת המכתש (כ-14 ק"מ מתחילת המסלול). עולים על סימון שבילים אדום ומתחילים לצעוד מערבה על שפת המכתש.
קטע השביל מכאן ועד להר רמון הוא אחד מקטעי השביל היפים והנעימים ביותר להליכה במסלול כולו.
הדרך הולכת על שפת המכתש, לרגלינו אזור המכונה “קרני רמון” ובחזית אפשר להשקיף עד לקצה המערבי ביותר במכתש.
אפשרויות לינה
1. להמשיך על שפת המכתש עד לחניון מצפה ערוד שמופיע במפה. מסלול זה חוסך את הסטייה ל"בורות לוץ", אבל פחות מומלץ בשל נוחות החניון.
2. לסטות לכיוון חניון לילה “בורות לוץ”  – במקום יש ברז מים, שירותים ומחסות.
אלו שבחרו לחנות בחניון הלילה בורות לוץ פונים אחרי תצפית קרני רמון ימינה ומערבה, על סימון שבילים שחור. השביל ממשיך במגמת עלייה עד להר רמון, שם עולים שוב על סימון שבילים אדום והולכים מערבה. בשלב זה, גם הסימון האדום וגם הסימון הסגול יובילו אל החניון, אך הסימון האדום נוח וקצר יותר: הולכים על סימון שבילים אדום ופוגשים את הכביש 171, פונים שמאלה ומערבה וממשיכים במקביל אליו עד לפנייה לסימון שבילים ירוק המיועד להולכי רגל (רכבים שרוצים להיכנס לחניון ימשיכו עוד קצת על הכביש ויפנו ימינה על סימון שבילים כחול). הולכים על הסימון הירוק, מימין בוסתן התאנה והבורות שעל שמם נקרא החניון.

הערה כללית

1. טיול מעגלי, סובב מכתש רמון בחמישה ימי הליכה ארוכים, מאתגרים ומבודדים.

שביל סובב מכתש רמון הוא שביל חדש וייחודי המחבר מספר שבילים קיימים ביחד עם סימונים חדשים (בצבע לבן, סגול, לבן) לכדי מסלול באורך של כ-130 ק"מ, המקיף את מכתש רמון מכל כיווניו. המסלול מאפשר יציאה עם הכנה מינימלית ואינו דורש הטמנות של מים ומזון (אלא אם קיימת אפשרות כזו). בחלוקה נכונה של הימים, יכולים גם מטיילים שאינם "קרביים" לטייל במסלול זה. עם זאת, עדיין מדובר במסלול מאתגר מאוד. הסימונים לא תמיד טובים, על כן ההליכה במסלול מחייבת שימוש מתמיד במפה. כמו כן, בגלל קושי המסלול, יש לשקול האם/אילו ימים יתאימו עבור חניכים שונים.

2. בפירוט הימים מופיעות המלצות בכל הנוגע לשימוש בטרקר או גילגולון עבור חניכים המוגבלים בתנועה. מומלץ לערוך הכנת מסלול בסמוך למועד היציאה לשטח, כדי לוודא שאין שינויים בלתי צפויים תלויי מזג אוויר, או מפגעים אחרים שעלולים להגביל את המעבר במסלול.

3. יש לשים לב, כי היום השני מנחל ניצנה לבורות לוץ והיום הרביעי מהר עידו למפער פיטם אינם מומלצים לטרקר או גילגולון, מכיוון שהם עוברים באזורים קשים למעבר ואף מסוכנים.

4. חלק גדול ממסלול הטיול עובר על שבילי ג'יפים. יש להכין לכך חניכים עם מוגבלויות ולקחת בחשבון שחניכים עם לקויות שמיעה יזדקקו למלווה בקרבתם. כמו כן, במקרה של חניכים עם לקויות תקשורת או לקויות נפשיות – מומלץ ליידע בתחילת כל מקטע שבו קיים חשש לנסיעת רכב. כך גם לגבי חניכים עם לקויות ראייה.

נושאים קשורים

שיתוף ב print
הדפסה
שיתוף ב whatsapp
שיתוף בוואצאפ
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
share
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

שותפים בתכנית

מה רצית לדעת?