הכרת המאפיינים של ASD מסייעת לנו לקבל תמונת מצב רחבה יותר על אדם הנמצא על הרצף, בשונה מהמיתוסים המוכרים. מעבר לכך, כפי שישנה שונות בין אנשים, כך גם ישנה שונות בין אנשים על הרצף ויש להסתכל על כל אדם בנפרד, הן מבחינת החוזקות והן מבחינת הקשיים. סביר להניח שלא כל הקשיים שתוארו כאן יבואו לידי ביטוי ואילו אחרים יתבטאו בצורה ייחודית לאותו אדם.
חשוב לזכור, כי גם אם אדם על הרצף אינו "האיינשטיין הבא", עם כל אדם ניתן לעשות תהליך למידה, לשמר יכולות ולקדם תחומים שונים. בעבר, מחקרים ותוכניות התערבות נעשו בעיקר עם פעוטות וילדים צעירים בחמש השנים הראשונות של החיים, מתוך אמונה כי אלו שנים קריטיות ללמידה ולגמישות של המוח. בשנים האחרונות מצטברות עדויות רבות, שניתן לקדם גם אנשים בוגרים בצורה משמעותית. מחקרים מצאו, כי המוח והמערכת הקוגניטיבית ניתנים לשינוי בכל גיל ובכל רמת תפקוד. לכן, ליווי ותמיכה חשובים לאורך כל מעגל החיים כדי להביא לשיפור באיכות החיים בכל שלב.
אנשים עם ASD יכולים לחיות חיים איכותיים ומספקים. בשונה מהתפיסה הרווחת, כי בגלל מאפיינים שונים, יש פה קבוצה עם צרכים שונים לחלוטין. אנשים רבים על הרצף, בתפקודים שונים, רוצים דברים דומים למה שאחרים בגילם רוצים: לבלות עם חברים, להתגייס, ללמוד באוניברסיטה, לעבוד וכדומה. בחלק מהמקרים, אותם דברים אכן יתקיימו בחייהם, אך באופן שונה ממה שאנחנו רגילים לחשוב כהגיוני או מקובל. אולם זה לא אומר מה נכון או לא נכון, למשל: זוגיות בין אנשים על הרצף תתנהל אחרת ממה שאנחנו חושבים שהיא זוגיות נורמטיבית ותתבסס לאו דווקא על משיכה מינית ומימושה. בשעות הפנאי ובשיחות עם חברים נושא השיחה יהיה סביב תחביב חזרתי, כמו מטוסים ממריאים, כשכל אחד מעלה סרטונים ומקיים דיון על כך בוואטסאפ. במקום העבודה יושם הרבה דגש על מקצועיות ויעילות אך פחות יובנו או ייושמו קודים חברתיים שתורמים לקשרי עמיתים טובים.
חשוב שאנו, כחברה, נשנה את התפיסות המוטעות, שלעיתים מגבילות את שילובם בחברה של אנשים עם אוטיזם. עלינו לספק ידע, כלים ואפשרויות המותאמות לאנשים על הרצף. בחלק מהמקרים המיומנויות הנדרשות כדי להשתלב בחברה הכללית לא תמיד יירכשו בלמידה ספונטנית וטבעית ולכן נדרש מערך סביבתי תומך. כאשר נבין זאת נוכל לקבל מגוון אנושי שבו כל אחד מתפתח, תוך שמירה על איזון בין האדם לבין נורמות החברה.